Magia Crăciunului


Motto: “Crăciunul este momentul în care stai acasă – cu sufletul si cu trupul.”

    Crăciunul sau Naşterea Domnului (naşterea lui Iisus Cristos este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domneşti (praznice împărăteşti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. În anumite ţări, unde creştinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungeşte în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moş Crăciun”.

Smith, Alex T. Cum a salvat Felix Crăciunul / Alex T. Smith. – București : Litera, 2019. – 176 p. 

O poveste minunată, spusă în 24 de capitole și însoțită de activități menite să aducă în fiecare familie magia Crăciunului.

În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. În timp ce străbate orașul aflat în toiul pregătirilor de sărbătoare, Felix întâlnește o mulțime de prieteni minunați, are parte de aventuri periculoase și învață că faptele bune se împlinesc cu bunăvoință și curaj.

Wolf, Tony. Magia Crăciunului / Tony Wolf. – București : Litera, 2019. – 56 p.

De Crăciun se poate împlini totul, chiar și visul unui iepuraș, căci este cea mai fermecată perioadă din an! Bucură-te de această carte minunată de povești și lasă-te învăluit de magia Crăciunului!

***

Era odată un iepuraș care trăia în pădure și care a descoperit o carte magică de povești și un tărâm fantastic unde visele devin realitate doar de Crăciun…

Elliot, Rachel. Dorința puiului de ren / Rachel Elliot. –  București : Litera, 2019. – 12 p.

Micul ren e hăzărit cu un dar deosebit, însă el nu-ți dorește decât să fie asemenea celorlalți reni. Apoi, într-o noapte, văzând pe cer steaua Crăciunului, își pune o dorință și… pornește într-o aventură uimitoare. O încântătoare poveste în versuri, care te va face să simți la fiecare lectură farmecul reînnoit al sărbătorilor.


Cei mai mulți pui d ren
sunt aproape la fel:
zvăpăiați și c-un nas

negru tot, mărunțel.

Dedieu, Thierry. În căutarea lui Moș Crăciun / Thierry Dedieu. – București : Litera, 2017. – 60 p.

Nerăbdător să-l cunoască pe Moș Crăciun, un omuleț de zăpadă se hotărăște să părăsească grădina în care trăia și să plece în căutarea lui. Dar drumul e lung și presărat cu tot felul de întâlniri cu animalele din pădure, care îi îndrumă pașii, dar îi cer mereu câte ceva în schimb. Ce îi va mai rămâne oare micuțului om de zăpadă să-i ofere în dar lui Moș Crăciun?

Chapman, Jane. A venit Crăciunul? / Jane Chapman. – București : Litera, 2020. – 32 p.

Vine Crăciunul și Ted aproape că va exploda de atâta nerăbdare. A venit Crăciunul? strigă el. A venit Crăciunul? Bietul Ted-oare mai vine Crăciunul acesta vreodată?

Poate-ți place să citești cu un adult sau chiar cu întreaga familie.
Facețivă comozi și citiți împreună!
Până la Crăciunul viitor…

2 comentarii la „Magia Crăciunului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.