Surprize, surprize la Provocarea verii!


La Biblioteca ,,Alexandru Donici” a  avut loc un eveniment de zile mari! Copiii de la tabăra de vară a Liceului de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate” au venit în ospeție la participanții Programului estival ,,Provocarea verii 2024”.
După o  mică excursie în sălile bibliotecii, impresionați de vârsta respectabilă (54 de ani) a uneia dintre cele mai vechi biblioteci pentru copii din Chișinău, oaspeții noștrii au primit cu plăcere invitația de a participa la activitățile preconizate pentru o nouă zi de provocare a verii cu un program foarte variat.

 La capitolul ,,Fenomenele naturii”, tema zilei de astăzi, am discutat despre ploaie, tunet, vânt și curcubeu.
Sala verde a Bibliotecii ,,Alexandru Donici” s-a transformat, pe dată, într-o adevărată sală de conferințe: fețe entuziasmate, mânuțe ridicate, voci emoționate și o mare dorință de a se manifesta în cadrul discuției despre cele mai cunoscute fenomene ale naturii!
Dar surpriza cea mare îi aștepta afară, pe asfalt. ,,Eu desenez ploaia!” – sub acest generic au creatastăzi micii pictori de pe strada Studenților. Ce mai amalgan de umbreluțe  și stropi de ploaie, soare și curcubee a inundat spațiul din jurul bibliotecii!

După o bună pauză de joc, care a unit copiii a două tabere de vară, am salutat renumitul Turnir al lecturii! Este momentul când biblioteca se scufundă în liniște, iar cărțile se alintă în mânile micilor cititori. 20 de minute au trecut pe neobservate, iar Sala cărții pentru copii s-a transformat în scena unui teatru. De această dată, copiii au devenit actori pentru un minut, arătând, prin gesturi și mimică, fragmentul care i-a impresionat, citind cartea aleasă.

Timpul a zburat repede. Micuții și-au luat rămas bun de la bibliotecă, interesându-se cât va mai dura Programul estival?
Răspunsul a satisfăcut copiii din ambele tabere, iar bătrâna bibliotecă, un pic tristă, a rămas să-și primenească cărțile pe rafturi în așteptarea zilei de mâine, când micii și devotații cititori îi vor păși din nou pragul…
O nouă zi, o nouă provocare!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.