POVEȘTILE CITITE ȘI ÎNDRĂGITE DE NOI


Aceste cărți ne prezintă personaje din lumea animalelor, punând accent pe lucruri pe care copiii le fac atunci când sunt în creștere. Aceaste povești este sunt numai bune pentru a le oferi celor mici un exemplu pentru ceea ce înseamnă să crești și să devii adult, să îți croiești o mentalitate și un drum în viață. Autoarea Jill Tomlinson reușește să realizeze niște cărți minunate, în care animale simpatice deschid noi orizonturi pentru copiii, care trebuie să afle mai multe despre viață.

bufnita-care-se-temea-de-intuneric-produs_galerie_mareTomlinson, Jill. Bufnița care se temea de întuneric / Jill Tomlinson. – București: Nemi, 2016. -104 p.

O carte emoționantă și educativă, cu numeroase întâmplări hazlii din lumea animalelor. Buf, un pui de bufniță de hambar. E drăguț și pufos. Are ochi mari și rotunzi. Are pene moi și mătăsoase.E perfect în toate privințele, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. Pline de umor și învățăminte cărțile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea2012020817563998f13 întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună. Este o poveste simplă şi scurtă, peste care un adult ar trece repede cu vederea, dar „Bufniţa care se temea de întuneric” este o lectură uşoară şi plăcută, pe care copiii o vor savura cu mult entuziasm, fiind încântaţi de ilustraţii şi fascinaţi de călătoria de regăsire a lui Buf, care trebuie să îşi înfrunte frica pentru a se accepta şi pentru a se iubi, pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce ar putea să fie.

Tomlinson, Jill. Pinguinul care voia să afle mai multe / Jill Tomlinson. – București:pinguinul-care-voia-sa-afle-mai-multe_1_fullsize Nemi, 2016. – 88 p.

Pinguinul care voia să afle mai multe este o lectură ușoară și distractivă pentru copii, un simplu moment de relaxare pentru ei. O aventură prin zăpezile din Antarctica pentru cei mici, care se vor regăsi în personaje, în acea curiozitate sau în acea nerăbdare specifică unei vârste fragede. Vor prinde drag de pinguini. Probabil că își vor dori și ei unul, un pui pufos și vorbăreț ca Otto. Captivantă până la final, va fi citită pe nerăsuflate de cei mici, iar desenele le vor pune imaginația la încercare. Cu un miez moral bine ascuns între pliurile întâmplărilor, cu trăsături de caracter evidențiate măiastru de pana autoarei, Pinguinul care voia să afle mai multe va deveni repede povestea preferată a lecturii de seară a celor mici.

 Tomlinson, Jill. Gorila care voia să se facă mare/ Jill Tomlinson. – București: Nemi,1048048 2016. – 104 p.

Gorila care voia să se facă mai mare este personajul principal este de data asta Pongo, un pui de gorilă vesel și jucăuș. Tatăl său este șeful tuturor gorilelor, iar Pongo își dorește să crească și să devină la fel de curajos și isteț ca tatăl său.

Vă recomandăm cu drag cărțile scrise de Jill Tomlinson, copiii sunt așteptați să îi cunoască pe Buf, Pongo și Otto la biblioteca ”Alexandru Donici”. Spor la citit împreună!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.