Să facem cunoștință cu autoarea de bestselleruri internaționale Kristin Hannah


Kristin Hannah s-a născut pe 25 septembrie 1960, la Garden Grove, California, Statele Unite. A scris peste 20 de romane, printre acestea numarandu-se bestsellerurile A doua sansa (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici (Firetly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarna (Winter Garden, 2010), Dincolo de stele (Fly Away, 2013), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut ăn 2 milioane de exemplare, și Un nou început (The Great Alone, 2018).

Aleea cu licurici a devenit bestseller absolut în 2009, un roman esențial care a adus împreună femeile pentru o cauza comuna, iar Privighetoarea a fost votată, în 2015, cea mai bună carte a anului de catre Amazon, Buzzfeed, iTunes, Library Journal, The Wall Street Journal si The Week. În plus, romanul a câstigat Premiul Goodreads si People`s Choice Award. Romanele sale Privighetoarea, Un nou început și Home Front urmează să fie ecranizate de case de producție importante. Înainte să se dedice în totalitate scrisului, Kristin a lucrat ca avocat. Locuiește în Pacific Northwest împreună cu soțul ei.

Hannah, Kristin. Cele patru vânturi / Kristin Hannah. – București : Litera, 2021. – 475 p.

Tată , îți dedic acestă carte


Cele Patru Vanturi – este o poveste profund mișcătoare și puternică despre puterea și reziliența femeilor și legătura dintre mama și fiică. Romanul Cele patru vânturi este un portret induioșător al Americii și al visului american, văzute prin ochii unei femei de nezdruncinat, ale cărei curaj și putere de sacrificiu sunt definitorii pentru o intreagă generație. Povestea Elsei este plină de momente tensionate și dramatice, de pierderi și de foame. Dar este și o lecție de viață, de iubire și de recunoaștere.

Dacă rănești pământul înseamnă că-ți rănești copiii”. – Wendell Berry, Fermier și Poet

***

”Inima de mamă, atinsă de aceeași secetă care ucide totul ăn jur, are curajul să traverseze deșertul și să înfrunte foametea pentru a-și salva copii, mânată doar de forța ei lăuntrică. Un roman extrem de realist, care subliniază valoarea și esența delicată a Naturii înseși”

Hannah, Kristin. Drum în noapte / Kristin Hannah. – București : Litera, 2021. – 399 p.

Drum în noapte este o lecție de viață. Vibrantă, tăioasă, emoționantă, crudă, dureroasă. Dar te învață să ierți. Să accepți că lumea nu va mai fi la fel niciodată, dar ai putea să trăiești și într-o lume altfel. Romanul Drum în noapte este o poveste despre consecințe, este un semnal de alarmă pentru toți cei care cred că nimic nu li se poate întâmpla. Este un roman despre prietenie, despre oamenii care joacă cele mai importante și mai frumoase roluri în viața noastră. Despre asumare, despre aripi forțate să stea închise în colivie în loc să fie lăsate libere să aleagă traseul de urmat.

„Poate că timpul nu vindecă neapărat rănile, dar îți oferea un fel de armură, o altă perspectivă.”

Hannah, Kristin. Un moment magic / Kristin Hannan. – București : Litera, 2021. – 415 p.

Un moment magic este un roman care mizează mult pe extraordinar, pe realismul magic care face posibilă apariția unei fetițe sălbatice într-un orășel în care nu se întâmplă niciodată nimic. Povestea copilei lup reușește să emoționeze prin ineditul situației și prin modul în care ne este înfățișată istoria ei de viață, din crâmpeie de memorie, iar acesta cred că este efectul oricărei cărți care are în prim-plan copii. Trezește emoții și vrei să afli ce anume s-a întâmplat cu ea și dacă doctorul terapeut desemnat să aibă grijă de ea va reuși să se recompună asemenea păsării Phoenix din propria cenușă. Un moment magic este o poveste înduioșătoare despre regăsiri de sine, despre iubirea care poate vindeca orice rană și despre familie, pilonul de bază al oricărei persoane.

Hannah, Kristin. Dincolo de stele / Kristin Hannah. – București : Litera, 2020. – 409 p.

 Un roman emoționant despre iubire, maternitate, pierdere și noi începuturi, „Dincolo de stele” ne amintește că acolo unde există viață, există speranță, și unde există iubire, există iertare. O poveste plină de forță care demonstrează, o dată în plus, de ce Kristin Hannah este una dintre cele mai iubite scriitoare contemporane.

„Uneori o persoană te poate susține în viață, te poate sprijini să nu cazi, iar în lipsa acelui sprijin, te poți prăbuși în gol, indiferent cât de puternic ai fost cândva, indiferent cât de mult te străduiești să fii de neclintit.”

***

„Există durere de care nu poți fugi, Marah. Probabil că acum știi asta. Unele dureri trebuie privite fățiș.”

***

„Suferința e meschină, vine și pleacă mereu ca un oaspete nepoftit, pe care nu-l poți izgoni.”

***

„Nu ajută la nimic să ignori suferința sufletească. Ba dimpotrivă. Analiza era singura consolare. În loc sa te prefaci că nu ești conștient de o durere sufletească, e de preferat să pătrunzi în străfundurile ei, să te îneci în ea. Există pace în pierdere, frumusețe în moarte, libertate în regret.”

Hannah, Kristin. Privighetoarea / Kristin Hannah.  – București : Litera, 2016. – 477 p.

Privighetoarea este o carte despre putere și patriotism, despre războiul fățiș al bărbaților și lupta nevăzută a femeilor, fiecare purtându-și rănile cu mândrie; rândurile sale vorbesc despre calitatea umană, despre tărie de caracter și decizii luate scrâșnind din dinți, despre nemaipomenita încăpățânare a iubirii de a nu pieri niciodată, nici chiar în cele mai grele împrejurări. Romanul Privighetoarea pictează un tablou cenușiu al degradării unei societăți aflate sub ocupație nazistă, evocând rezistența personajelor drept sursă de putere interioară; creionează maturizarea caracterelor joviale și demontează mituri prin intermediul personajelor verosimile, alungând stereotipiile și prejudecățile de care este însoțit un război. Ne învață că, oricât de amplă ar fi nenorocirea pogorâtă asupra umanității, fără echivoc, dragostea învinge.

Dacă am învățat ceva în lunga mea viață, acel ceva este asta: în dragoste, aflăm cine dorim să fim; în război, aflăm cine suntem de fapt.

***

Orașul ei iubit era ca o curtezană, acum îmbătrânită și slabă, obosită și abandonată de iubiții ei. În mai puțin de un an, acestui oraș magnific îi fusese răpită însăși esența lui de ropotul neîncetat al cizmelor militare nemțești pe străzi, fusese sluțit de svasticile care fluturau pe toate monumentele.

***

Rănile se vindecă. Iubirea dăinuie. Noi, oamenii, rămânem.

Hannah, Kristin. Aleea cu licurici / Kristin Hannah. – București : Litera, 2021.  – 496 p.

O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice… o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ – The Seattle Times .

Aleea cu licurici seamănă mult cu un foc de artificii. E colorată și liniară până aproape de explozia finală. Deznodământul te seacă de lacrimi și de trăiri, ultimele pagini îți fac sufletul să se dizolve, plângi de tristețe, de bucurie… de toate. Cartea asta este una pe care o citești de două ori. Prima oară atunci când parcurgi filă cu filă povestea unor femei, a doua oară când îți iei momentele de pauză după terminarea cărții, privești în gol și începi să legi toate firele pe care ți le-a oferit autoarea.

Kristin Hannah scrie bine. Emoționant, viu, înălțător. Autoarea a dezvoltat subiectul războiului care oferă multă încărcătură emoțională. Nu numai că a dezvoltat acest subiect, dar l-a făcut să explodeze în zeci de mesaje la sfârșit. Cartea asta nu face decât să te împingă să conștientizezi că bucuria vine din lucruri mărunte, că e bine să știi că este cineva care va fi lână tine orice-ar fi. Nu este nevoie să ai lucruri care să valoreze mult, este sufficient să ai prieteni de valoare. 

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă să faceți cunoștință cu autoarea bestsellerului Kristin Hannah.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.