Și soarele e o stea


Dragoastea este un univers în sine

Autoarea mult îndrăgitului roman Absolut tot revine cu o nouă poveste de dragoste emonționată cu romanul Și soarele e o stea.

3_D3VG7G_400x400Nicola Yoon este autoarea bestellerului Absolut tot, carte aflată pe primul loc realizat de New York Time. A crescut în Jamaica și în Brooklyn.  S-a specializat în inginerie electrică ca licență la Universitatea Cornell. Luând un curs de scriere creativă ca adăugător, a rămas intrigată și pasionată de această artă. După absolvire, ea a participat la programul de Master of Writing Creative la Colegiul Emerson.

Locuiește cu familia la Los angeles. Este o romantică incurabilă care crede cu tărie că te poți îndrăgosti într-o clipă și că poate dura pentru totdeauna.

Yoon, Nicola. Și soarele e o stea/ Nicola Yoon. -București : Youngart, 2017.-332 p.

si-soarele-e-o-stea-nicola-yoon-2019-cover_mobilȘi soarele e o stea este o poveste young-adult superbă. Despre necunoscut, despre iubire, despre prăbușire… Despre nihilism și moarte interioară și despre cum sperăm, obsesiv aproape, să ne aducă cineva la viață. Mai mult de orice, cred că Nicola Yoon a vrut, în Și soarele e o stea, să vorbească subtil despre totdeauna, și despre cât de ușor se poate dizolva totdeauna în niciodată. Protagonista romanului este de origine jamaicană și Americană pe nume Natașa. Aceasta se întâlnește cu protagonistul romanului de origine coreeană Americana pe nume Daniel exact în ziua deportării ei. Fiecare secțiune a romanului e intitulată cu numele personajului căreia i se dedica în totalitate. Dar se întrepătrunde cu vocea naratorului, o a treia persoană care ar putea fi Dumnezeu. Mesajul principal este că atunci când suntem sortiți să ne întâlnim iubirea vieții noastre se întîmpla. În ciuda despărțirii în timp și spațiu, relația poate fi reluată de unde s-a întrerupt. O relație bazată pe sentimente, pe speranta si pe credinta. Credința și speranța combate știința și destinul poate fi în favoarea iubirii și a încrederii în Dumnezeu.

Vă recomandăm cu cea mai mare caldură romanul “Si soarele e o stea”, nu doar pentru frumoasă poveste de dragoste dar și pentru mesajul pe care autoarea a reușit să îl transmită, acela că totul se întâmplă cu un motiv și că nimic nu este întâmplător sau simplu noroc. Dacă ceva este destinat să ni se întâmple, se va întâmplă fie că ne dorim sau nu, important este sa fim puternici și să primim tot ce ne oferă viața cu brațele și mintea deschise.

„inimile nu se frâng ele doar se opresc din bătut.” – citat din operă

NU UITAȚI CĂ VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE LA CONCURSUL “BĂTĂLIA CĂRȚILOR 2020”. LA FINALĂ PARTICIPĂ CEI CARE AU CITIT TOATE CĂRȚILE DIN CONCURS ȘI AU COMPLETAT FIȘELE DE LECTURĂ PENTRU FIECARE CARTE CITITĂ. ALEGE CARTEA ANULUI CA SĂ DEVII CITITORUL ANULUI!

2 comentarii la „Și soarele e o stea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.